ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ε.Ε. ΤΖΙΡΤΖΙΛΑΚΗ


 

 

Ο Δρ. Ευστράτιος Εμμ. Τζιρτζιλάκης είναι πτυχιούχος (1997) του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά (1999) και Διδακτορικού Διπλώματος στο αντικείμενο την Ροής Βιομαγνητικών Ρευστών (2003) από το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Σήμερα υπηρετεί ως Αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και είναι υπεύθυνος του Εργαστηρίου Ρευστομηχανικής. Η ερευνητική του δραστηριότητα είναι στην Υπολογιστική Ρευστομηχανική και ειδικότερα στη ροή Μαγνητικών, ηλεκτρικά αγώγιμων (MagnetoHydrodynamics) και μη αγώγιμων ρευστών (FerroHydroDynamics) με ιδιαίτερη εξειδίκευση στη Βιο-Μαγνητο-Υδροδυναμική (BioMagnetic Fluid Dynamics).

Είναι συγγραφέας ή συν-συγγραφέας περισσότερων από 32 άρθρων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές τα οποία έχουν λάβει πάνω από 900 αναφορές από άλλους ερευνητές. Έχει διατελέσει κριτής (referee) για παραπάνω από 35 διεθνή περιοδικά.

Είναι επικεφαλής εκδότης (Editor in Chief) του διεθνούς περιοδικού «New Horizons in Mechanical Engineering» καθώς και μέλος των εκδοτών (editorial board member) του διεθνούς περιοδικού «Mathematical Problems in Engineering». Δύο από τις εργασίες του έχουν αναδημοσιευθεί μετά από δεύτερη κρίση στο «Virtual Journal of Biological Physics Research» ως ερευνητικές εργασίες αιχμής. Στο παρελθόν έχει λάβει υποτροφία επίδοσης από το Ι.Κ.Υ για τις  μεταπτυχιακές και μεταδιδακτορικές σπουδές του.