ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ε.Ε. ΤΖΙΡΤΖΙΛΑΚΗ


 

 

Ο Δρ. Ευστράτιος Εμμ. Τζιρτζιλάκης είναι πτυχιούχος (1997) του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά (1999) και Διδακτορικού Διπλώματος στο αντικείμενο την Ροής Βιομαγνητικών Ρευστών (2003) από το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Σήμερα υπηρετεί ως Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και είναι Αντιπρύτανης Οικονομικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Κατά τα ακαδ. έτη 2019-2021 διατέλεσε Πρόεδρος στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Η ερευνητική του δραστηριότητα είναι στην Υπολογιστική Ρευστομηχανική και ειδικότερα στη ροή Μαγνητικών, ηλεκτρικά αγώγιμων (MagnetoHydrodynamics) και μη αγώγιμων ρευστών (FerroHydroDynamics) με ιδιαίτερη εξειδίκευση στη Βιο-Μαγνητο-Υδροδυναμική (BioMagnetic Fluid Dynamics). Έχει ασχοληθεί με προβλήματα που εμπίπτουν των περιοχών της Υπολογιστική Ρευστομηχανικής, μαθηματικής μοντελοποίησης βιομαγνητικών ρευστών, αριθμητικής επίλυσης προβλημάτων μηχανικής ρευστών, εύρεσης λύσεων με αναλυτικές μεθόδους και γενικότερα με προβλήματα της ευρύτερης περιοχής των εφαρμοσμένων μαθηματικών.

Είναι συγγραφέας ή συν-συγγραφέας περισσότερων από 58 άρθρων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές τα οποία έχουν λάβει πάνω από 1400 αναφορές από άλλους ερευνητές. Έχει διατελέσει κριτής (referee) για παραπάνω από 45 διεθνή περιοδικά και είναι μέλος των εκδοτών (editorial board member) των διεθνών περιοδικών «Mathematical Problems in Engineering» και «Mathematics». Δύο από τις εργασίες του έχουν αναδημοσιευθεί μετά από δεύτερη κρίση στο «Virtual Journal of Biological Physics Research» ως ερευνητικές εργασίες αιχμής ενώ έχει συμπεριληφθεί τρεις φορές στην βάση «Data for Updated sciencewide author databases of standardized citation indicators» που περιέχει το κορυφαίο 2% των ερευνητών παγκοσμίως ως προς την απήχηση του ερευνητικού τους έργου στο πεδίο έρευνάς τους. Το 2020 και 2021 στα πεδία έρευνας «Mechanical Engineering & Transports, Applied Mathematics, Mathematics & Statistics» και το 2022 στα πεδία «Mechanical Engineering & Transports, Engineering, Fluids & Plasmas». Στο παρελθόν έχει λάβει υποτροφία επίδοσης από το Ι.Κ.Υ για τις  μεταπτυχιακές και μεταδιδακτορικές σπουδές του.